Ik ben Annouk Broekhuis - Bottelier en dit is mijn verhaal.

In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ik heb mij gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie in 2012.
Ik heb, op wat waarneming na, altijd mijn eigen praktijk gehad en werkte daarnaast als zelfstandige binnen verschillende praktijken.

Ergens in 2016 merkte dat mijn werk mij minder voldoening gaf en dat ik niet meer met plezier ging werken. Al snel trok ik de conclusie dat het aan één van de locaties lag waar ik op dat moment werkte. Dus toen ik een andere baan aangeboden kreeg, aarzelde ik geen moment. Ik zei mijn huidige baan op en startte direct op de andere locatie.

Ongeveer 6 maanden later werd ik op een ochtend wakker en het voelde alsof ik letterlijk vast zat. Ik moest opstaan en naar mijn werk, maar ik kon het niet. Ik wilde het niet!

Ik heb de praktijk gebeld en mij ziek gemeld en er viel al gelijk een hele last van mijn schouders. Na een paar dagen nadenken over wat ik voelde en vooral wat ik wilde, heb ik besloten om de baan op te zeggen en alleen nog in mijn eigen praktijk te werken. Ik schaamde mij enorm en had het gevoel gefaald te hebben, maar ik kon zo ook niet langer door.

Ik ben een traject gestart bij een coach om te achterhalen waarom het niet meer wilde. Zij gaf mij wel wat inzichten, maar ik merkte dat ze niet tot de kern kwam. Waarom niet, was ik dan een moeilijk geval?


Thuis ben ik artikelen gaan lezen over stress en kwam een stukje tegen over hoogsensitieve personen. Hoe meer ik daarover las, hoe meer ik mijzelf herkende. Na de HSP test te hebben gedaan was het duidelijk. Ik ben niet gek maar hoogsensitief. Gezocht naar een coach die ervaring had met het begeleiden van hoogsensitieve personen en ik merkte dat ik na elke sessie beter in mijn vel ging zitten. Het leren omgaan met hoogsensitiviteit geeft mij controle over hoe ik mijn leven ervaar en de keuzes die ik maak.

En tuurlijk ga ik nog wel eens de mist in….maar ik heb de vaardigheden ontwikkeld om te herstellen en te groeien.

Ik ben weer een gelukkig mens
Deze ervaring die ik zelf heb gehad wil ik andere ook gunnen. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik dus ook coach. Het versterkt elkaar. Lichamelijke klachten kunnen een mentale oorsprong hebben en stress, burn-out en hoogsensitiviteit kunnen zich lichamelijk uiten. 

In 2019 heb ik besloten dat ik naast fysiotherapie ook mensen wilde gaan coachen. Ik wist toen nog niet precies in welke richting, dus ik heb een algemene coach opleiding gevolgd. Tijdens deze opleiding ging mijn aandacht steeds meet naar stress en burn-out. Klachten die ik ook veel zie als fysiotherapeut en hierdoor snap ik heel goed de link tussen mentaal en lichamelijk. Hoogsensitiviteit past hier heel goed bij.  HSP-ers ervaren sneller stress en hebben een grotere kan op het krijgen van en burn-out dan niet HSP-ers. 

Voor mij viel alles op zijn plek en ik ben mij verder gaan scholen in HSP, burn-out en stress en voel me in deze onderwerpen helemaal thuis. 

Ik vind het belangrijk om altijd met de juiste kennis te werken. Het beroep coach is een vrij beroep en een diploma is niet noodzakelijk, maar voor mij wel. Als ik iemand begeleid wil ik dat met alle mogelijke kennis kunnen doen. 

E-mail verzonden