Stress coaching

Wat is stress?

Stress is een prikkel die aanzet tot actie. Zolang stress binnen gezonde proporties blijft, is het een heel nuttig onderdeel van ons leven. We hebben immers enige stress nodig om tot actie te komen, bijvoorbeeld om je boodschappen te gaan doen of naar je werk gaan.

De term "stress" wordt vaak in de volksmond gebruikt als aanduiding van een ongezonde hoeveelheid spanning.

Wat doet stress met je?

Als je langdurig last hebt van een te hoog stressniveau, kan je overspannen raken of zelf burn-out. Bij een langdurig te laag stressniveau kun je last krijgen van een bore-out (verveling). We hebben dus een optimaal niveau van stress nodig om goed te kunnen functioneren. 

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een periode van negatieve stress. Dat is een normaal onderdeel van ons leven. Als deze periode van negatieve stress niet kan worden omgezet is positieve stress (of te wel binnen het optimale niveau van stress) en deze periode langdurig is, kan je overspannen raken. 

Als je overspannen bent kan je spanningsklachten krijgen zoals

  • lichamelijke vermoeidheid
  • geestelijke vermoeidheid
  • prikkelbaarheid
  • slaapproblemen
  • concentratieproblemen
Als je klachten van stress ervaart is het zinvol om hier wat aan te doen door de mate van stress te verminderen tot het optimale niveau. Dit lukt niet altijd zelf en een coach kan helpen door je hierin te begeleiden.

Wat doen we tijdens een coachtraject?

Tijdens het intakegesprek gaan we achterhalen waar de negatieve stress vandaan komt.  We gaan kijken hoe jij met die negatieve stress omgaat en of we een bij jou passende manier kunnen vinden om de stress beter de baas te kunnen. 

Hiervoor zijn verschillende technieken en aanpakken en het is belangrijk dat we kijken wat bij jou past. Mindful wandelen kan een mooie manier zijn om stress te verminderen.

Het op een andere manier leren omgaan met stress is een vaardigheid die je de rest van je leven kan gebruiken en zo voorkom je een terugval. 

Wil je je aanmelden voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek, neem dan contact met mij op. 

E-mail verzonden